باهم به ویژگی ها و معایب رژیم خام گیاهخواری می پردازیم.
خام گیاه خواری چیست؟
در رژیم خام گیاهخواری هیچ گونه غذایی با منشا حیوانی مصرف نمی شود. حتی مواد غذایی که حداکثر تا ۴۸ درجه سانتیگراد حرارت دیده باشند مصرف می شوند.
این سبک رژیم غذایی از اواسط دهه نود میلادی معرفی شد و هدف از این نوع رژیم پیشگیری از بعضی بیماری ها بوده است. در این نوع رژیم به جای پخت و پز از روش های آبگیری، خیساندن، خشک کردن و یا میکس کردن استفاده می شود.
مزایا و معایب این نوع رژیم چیست؟
از طرفی به علت مصرف بالای سبزیجات تازه منبع مناسبی از نظر فیبر، ویتامین ها و املاح معدنی محسوب می شود.
اما حرارت ندادن و حرارت کم محصولات گیاهی هم احتمال آلودگی میکروبی را بیشتر می کند و همچین ممکن است فرد دچار سو هاضمه شود. زیرا مصرف فیبر ها به مقدار زیاد بدون حرارت دهی کامل گوارش را به مخاطره می اندازد.
عدم مصرف محصولات حیوانی برای مدت طولانی برای بدن مخاطراتی دارد. بدن را در معرض کمبود پروتئین و بیماری های ناشی از آن مانند :ضعف عضلات، ضعف حافظه و بیماری های قلبی قرار می دهد.
افرادی که این نوع رژیم غذایی را برای مدت طولانی انتخاب کرده اند دچار کمبود کلسیم، آهن، ویتامین ب۱۲ و ویتامین دی خواهند شد. همچنین دچار بیماری هایی از جمله پوکی استخوان، کم خونی، تضعیف سیستم ایمنی و … خواهند شد.
چند نوع رژیم گیاه خواری داریم؟
البته رژیم های گیاهخواری دسته های گوناگونی دارد. که همه آنها نامتعارف محسوب نمی شود و حتی برای سلامتی نیز مفید هستند . مانند رژیم گیاهخواری به همراه مصرف لبنیات و تخم مرغ(لاکتواوو) که از جمله رژیم های مناسب گیاهخواری محسوب می شود. زیرا این رژیم بر پایه مصرف سبزیجات با اصول کامل پخت به همراه مصرف تخم مرغ و لبنیات است. تنها تفاوت آن در مصرف نکردن گوشت قرمز و سفید است.
میتونید تو سایت ما از تنوع رژیم های گیاهخواری سالم لذت ببرید.